Project Engineer Michelle Johansen

Sterk vekst i X-Noise

 X-Noise har spesielt merket en større etterspørsel fra markedene innen vannkraft, og signerte i 2022 en stor rammeavtale med Skagerak Kraft. For Skagerak Kraft er samarbeidet en viktig del av HMS-satsingen på forebyggende tiltak for å opprettholde til enhver tid gjeldende krav til arbeidsmiljø. 

Anleggene ligger fra Valdres i nord til Kragerø i sør og X-Noise skal levere komplett løsning bestående av blant annet kartlegging av støy ved bruk av visualiseringsteknologi, produksjon og installasjon av støyreduserende produkter og opplæring av personell.  

 

Møt Michelle Johansen – vår  Project Engineer. 

Michelle kommer fra Fredrikstad og er både reflektert, rolig og samtidig full av energi og pågangsmot.  Hun gikk kjemiingeniør gjennom TRESS-veien, som betyr at hun begynte på sommerskole i 2016. I 2020 ble Michelle uteksaminert som kjemiingeniør fra Høyskolen i Østfold. Hun har også vært innom maskiningeniørfaget.

 

Michelles favorittområder på skolen var analytisk kjemi, forskning og emner innenfor grønn energi.  

–  Det siste året på kjemi var fylt med romfart og grønn energi og om hvordan man som ingeniør kan bruke sin kunnskap for å forsøke å begrense skadeomfanget av klimaendringer, og hvordan mennesket atter engang er på vei ikke bare ut i verdensrommet igjen, men ut for å bosette og bli, forteller Michelle.  

Og Bacheloroppgaven, ja den handlet om utbedring av oppskriften til betongen som skal brukes på månen. 

X-Noise Støymålingsteknologi


– I jobben hos X-Noise er jeg ute på støymålingsoppdrag på kraftverk, jeg er sammen med montørene oppe på verkstedet og jeg jobber med å utarbeide støyrapporter. Under befaringen på kraftverk får jeg erfare lydnivåene og se og føle på hvordan lyden påvirker både kropp og sinn, forteller hun.

 Michelle er på ingen måte bare en teoretiker, men har i tillegg både sans og interesse for X-Noise teknologien i praksis. Hun har allerede tilbragt mange timer sammen med montørene i verkstedet der X-Noise løsningene lages. Siden X-Noise bygger sine løsninger under samme tak som administrasjon, engineering og prosjektkontor, har Michelle mulighet til å se X-Noise løsningene bli bygget fra eget design til ferdig produkt.  

– Jeg synes det er flott å jobbe på verkstedet med de erfarne, proffe og tålmodige folkene der. Jeg har selvsagt mange spørsmål, og på X-Noise får jeg mulighet til å være med i alle deler av prosessen vår fra befaring, støymåling, rapportering, oppfølging av prosjekt fra tegnebord til montering.  

– Vi er veldig glade for at Michelle er med oss på laget, sier Tor Henning Gulbrandsen, daglig leder i X-Noise. – I tiden fremover får Michelle et spesielt ansvar for å følge opp våre kunder innenfor vannkraft, men selvsagt skal hun også etter hvert med i mange andre spennende prosjekter.  

 

Sammen med Michelle står X-Noise nå meget godt rustet til å møte fremtidens markeder – og hvem vet, kanskje skal hun en dag snart ta oss med til månen?  

Ny Project Engineer: X-Noise har ansatt Michelle Johansen.
Project Engineer Michelle Johansen er her på støymålingsoppdrag på et vannkraftverk.
FAKTA OM X-NOISE 

X-Noise er en del av Slåttland Gruppen og en mangeårig leverandør av støymåling og støydempende løsninger til bedriftsmarkedet, og spesielt til løsninger til kraft/energimarkedene. Med solide ISO sertifiseringer og formell kompetanse kan X-Noise levere til svært krevende markeder og kunder. Siden 2009 har X-Noise levert teknologi, kunnskap, design og fabrikkert løsninger for reduksjon av støy på land og offshore. Selskapet satser på nye metoder hvor visualisering av støy og diagnose er en del av leveransen.   

www.x-noise.no